3

1

Een benauwd gevoel. Dat is wat de afgetimmerde kamertjes en het verlaagde plafond deze zolder gaven. De wens was om er een lichte en open ruimte van te maken waar meerdere functies samenkomen. En de zolder zou plek moeten bieden voor wassen, drogen, strijken, opbergen, slapen en douchen. Daarom ging voor dit project de gehele indeling op de schop!

3

2

Een benauwd gevoel. Dat is wat de afgetimmerde kamertjes en het verlaagde plafond deze zolder gaven. De wens was om er een lichte en open ruimte van te maken waar meerdere functies samenkomen. En de zolder zou plek moeten bieden voor wassen, drogen, strijken, opbergen, slapen en douchen. Daarom ging voor dit project de gehele indeling op de schop!

3

3

Een benauwd gevoel. Dat is wat de afgetimmerde kamertjes en het verlaagde plafond deze zolder gaven. De wens was om er een lichte en open ruimte van te maken waar meerdere functies samenkomen. En de zolder zou plek moeten bieden voor wassen, drogen, strijken, opbergen, slapen en douchen. Daarom ging voor dit project de gehele indeling op de schop!

Project Arnhem - zolder verbouwing  

Het kleur- en materialenplan werden afgestemd op de woonwensen; een lichte ruimte met vooral aandacht voor lijnen en constructie. We stelden een beperkt kleurenpalet samen met een combinatie van zwart, wit, grijs en zand tinten. Verder kozen we voor enkele eenvoudige materialen met een tijdloze uitstraling zoals betonciré in de badkamer.

In dit ontwerp zijn we uitgegaan van enkele praktische gegevens, waar we vervolgens de indeling op hebben laten aansluiten. Zo werd de wasruimte dichtbij de trap gesitueerd voor de kortste afstand tussen de eerste verdieping en de zolder. De cv werd weggewerkt achter de kledingkast en zo creëren we tevens voldoende opbergruimte. De houten steunbalken mochten van ons ruw en onbewerkt blijven, dat geeft extra karakter aan de strak gestucte wanden. De badkamer werd compact waar met goed passen en meten een douche geplaatst kon worden, een radiator voor handdoeken, een wastafel met meubel en een toilet.

Door de juiste afstyling werd deze ruimte nóg meer een geheel. Al met al is het een heerlijke zolderetage geworden die volledig naar wens is van de bewoners.

bekijk volgende project

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laten we kennismaken!